8.4.2024

Ja nyt se on takas!

No niin, never say never again.

Ilmoitin syksyllä 2022 dramaattisesti, että tämän blogin päivitykset on nyt tehty, koska en enää asuu ison kiven juurella.

Pidän ja petän lupaukseni. Blogi jatkaa, nimi vaihtui. Mistä uusi nimi, se selviää tuonnempana.

Sortumasta on nyt kaksi vuotta, ja elämä on asettunut uomiinsa uudessa osoitteessa. Ja kun oikein silmin katsotaan, asumme edelleen ison kiven juurella, vaikka sen syrjä ei olekaan niin jyrkkä kuin paikassa, jota pidin kotina melkein 40 vuotta.

Koti on minulle tärkeä paikka, koti ja sen ympäristö, ympäröivä historia ja ympäröivä elämä. Nyt näen pienen kerrostalomme parvekkeelta, kuinka lapset menevät kouluun, vanhemmat töihin, eläkeläiset kauppaan tai pelaamaan bocciaa... Itse kävelen tästä töihin toimitukseen 20 minuutissa. Parvekkeelta katselen Kuninkaantien yli Salon entisessä esikauppalassa.

Tässä kodissa sain valmiiksi neljännen runokokoelmani Rakastetun hattu lakastuu. Se ilmestyi tänä keväänä, ja sitä voi tilata kaikista verkkokirjakaupoista.

Runokirjan lisäksi julkaisen vielä huhtikuussa suoratoistopalveluissa neljän laulun kokonaisuuden (vinyylillä se olisi ep) otsikolla Kuninkaantien kylmä penkka. Olemme työstäneet kappaleita ystäväni, kitarisi Juha Rislakin kanssa. Mielestäni onnistuimme tavoittamaan hyvin hakemamme "olohuonekonserttitunnelman". Kaksi kitaraa ja laulu, vähän kaikua. Siinä se. Soitan kompit ja laulan, Juha soittaa soolot ja vastaa hyvällä korvalla siitä,  miltä biisit tallenteina kuulostavat. Kaiken äänitti ja miksasi Jani Lehtinen.

Esitämme ep:n kappaleet ja muutamia muita laulujani lauantaina 20. huhtikuuta klo 14 alkaen Salossa Kulttuuritalo Villissä. Järjestän Rakastetun hattu lakastuu -tilaisuuden omalla kustannuksellani eli artisti maksaa -periaatteella.

Mukana on myös mahtava lausujaduo, runontuojat Päivikki Franck ja Raine Huovila.

Laulujen lisäksi luen minäkin muutaman runon ja kerron kirjasta ja kirjoittamisesta.

Ja vielä: täältä löytyy levytyksiä, joissa on minun lyriikoitani.








Ei kommentteja: