Muita, tässä blogissa julkaisemattomia pakinoita löytyy täältä.
Virtuaalisten Pokémon-hahmojen metsästäminen julkisilla paikoilla hämmentää ihmistä, jolle ihmiskunnan viimeiset suuret saavutukset ovat sisävessa, kaupan pulla ja kasettinauhuri.
Pokémon Go -pelin lisätty todellisuus on kuitenkin tulevaisuutta, ja tulevaisuudesta kannattaa olla kiinnostunut, vaikka sinne ei olisikaan menossa. Eipä siis muuta kuin charizardia sarvista ja pokémon-sanastoa opettelemaan.
JOUKKUE. Yhteiskunnallisista asioista kiinnostunut pelaaja voi liittyä siniseen, vihreään, vähän eri sävyiseen vihreään, punaiseen, vielä punaisempaan tai jonkin muun väriseen joukkueeseen. Lisäämättömässäkin todellisuudessa niin kuin esimerkiksi Salon kaupunginvaltuustossa voi jännittää, kuinka suureksi kristillisdemokraattien ryhmä vielä kasvaakaan, kuinka vahva kokoomuksen pokémon-korttitalo on ja mihin joukkueeseen valtuuston puheenjohtaja todellisuudessa kuuluu.
POKÉSALI. Paikka, jossa tehdään suuria päätöksiä ja nostetaan pieniä palkkioita. Kerran neljässä vuodessa jokainen joukkue yrittää valloittaa salin.
POKÉSTOP. Pysäkki, jolta saa pelissä tarvittavia tavaroita. Salossa tällainen löytyy muun muassa Veturitallin kulmilta, jossa pysähtyvät sekä todellisuuden junat että laajennetun todellisuuden tunnin juna ja hyperloop.
POKÉMON-MUNA. Munia saa pysäkeiltä, ja ne hautuvat pokésaleissa. Äänekkään kansalaismielipiteen mukaan hahmojen ja munien sijasta pitää kerätä mustikoita, ja metsään menon voi välttää vain lääkärintodistuksella.
TODELLISUUS. Todellisuutta on kahta laatua: todellisuus ja lisätty todellisuus. Lisätyssä todellisuudessa puhelimen kameran kuvassa näkyy jotain sellaista, jota ei ole konkreettisesti olemassa. Todellisuus on sitä, että Somerolla valitaan joka kesä mekkopitäjäläinen ja Kiikalassa naurisäijä. Lisätyssä todellisuudessa naurisäijän pariksi valitaan Märypäivänä elokuussa niinikään juuresaiheinen Vuoden lanttumaakari – nyt kun kylällä vielä on sairaala.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti